Международният съд на ООН нареди на Израел да предотврати актове на

...
Международният съд на ООН нареди на Израел да предотврати актове на
Коментари Харесай

Дело в Хага за геноцид: Израел отхвърля обвиненията на Южна Африка

Международният съд на Организация на обединените нации подреди  на Израел да предотврати актове на геноцид против палестинците в Газа. Това е първото решение в Хага по делото на Южна Африка против Израел.

Решението е част от краткотрайни ограничения преди да бъде прегледано главното обвиняване против Израел – за фактическото осъществяване на геноцид. Съдиите не постановиха прекъсване на огъня, само че подредиха да се подсигурява, че израелската войска няма да упражнява „ никакви геноцидни дейности “.

Нови удари на Съединени американски щати и Англия по хутите

„ Израел би трябвало да предприеме незабавни и ефикасни ограничения, с цел да разреши даването на незабавно нужни съществени услуги и филантропична помощ “, съобщи Джоан Донъгю, ръководител на Международния съд.

Южна Африка дефинира решението като победа, макар че съдът няма механизъм, посредством който да принуди Израел да се съобрази с него. А израелският министър председател Бинямин Нетаняху го дефинира като възмутително.

Около 6000 деца са станали жертва на въоръжения котфликт сред „ Хамас “ и Израел

„ Ангажиментът на Израел към интернационалното право е хладнокръвен. Също толкоз хладнокръвен е нашият заветен ангажимент да продължим да пазиме нашата страна и нашия народ “, съобщи Бинямин Нетаняху.

Междувременно близки и родственици на заложниците се молят за нова договорка. Сред тях е и сънародникът ни Леон. Братовчедът на брачната половинка му е в плен към този момент повече от 100 дни. Наскоро го виждат и в пропагандно видео.

Бригаден военачалник Уди Декел в особено изявление пред Виктория Петрова

„ Те му споделят това, което те желаят да чуят, само че най-много се вижда какъв брой е в неприятно състояние, какъв брой е измършавял. Вече е с брада. В погледа му се вижда боязън “, изяснява Леон.

Американските медии оповестяват, че през идващите дни шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ ще се срещне с израелски, катарски и египетски представители, с цел да обсъди  ново преустановяване на огъня.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР